ANKARA / AKYURT - Akyurt TOKİ Ortaokulu

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu günde Yazar Tülin KOZİKOĞLU ile buluştuk. "Dondurma Yok mu Peli" kitabını bizlere Zoom üzerinden okudu. Etkinliğe katılan o kadar çok çocuk vardı ki ekranda farklı çocukları görmek çocukları cok heyecanlandırdı.

Mrt

Ana sınıfı öğrencilerimize Deprem afeti konusunda bilinç oluşturulmaya çalışıldı.

Hayat üçgeni oluşturacak şekilde ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi VE OKULUN DIŞINA NASIL ULAŞILACAĞI BİNADAN ÇIKILDIKTAN SONRA NELER YAPILACAĞI KONUSUNDA UYGULAMALARDA BULUNULDU.

Mrt

Öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek ve yaparak yaşayarak öğrenme amacı taşıyan gezilerin çocuklar için bundan daha fazla anlamı olduğu kesin. Geziler eğlenerek öğrenmenin yanı sıra unutulmaz deneyimler ve hatıralar edindikleri zamanlar demektir.

Bu amaçla Okulumuz Ana sınıfı Bilim ve Sanat merkezini Ziyaret etti. Akyurt Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü M. Anıl DEMİR hocamıza ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

VELİ ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR.

Mrt

ACİL DURUM TAHLİYE PLANI DOĞRULTUSUNDA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ DEPREM TAHLİYE TATBİKATIMIZ.

Şbt

DiLimizin zenginlikleri projesi kapsamında Anasınıfı öğretmenimiz Merve ÖZDEMİR'in okulumuza davet ettiği Eğitimci Yazar Burçin GÜNDEYERLİ hocamiza bu güzel gün için çok teşekkür ediyoruz. Yazmış olduğu 'Çim Kafa Kaplumbağa Çimi ve Farklı Arkadaşları' kitabını anasınıfımizda çocuklarımiza etkileşimli kitap okuma yöntemiyle anlatması ve hazırladığı maskelerle canlandırma etkinliği yapmasıyla ana sınıfı öğretmencilerimize unutulmayacak bir anı bıraktı.  Bir yazardan kitabını dinlemek ve ona imzalatmış olmanın çocuklar için ne büyük bir şans ve geleceklerine tuttuğumuz sönmeyecek bir ışık olduğuna hep birlikte şahit olduk. Başta Eğitimci yazar Burçin GÜNDEYERLİ hocamıza ve Ana sınıfı öğretmenimiz Merve ÖZDEMİR'e emekleri için teşekkür ediyoruz @burcin_ve_cimi  .

Ock

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile birlikte Pursaklar Fen Lisesi ve Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi'ne okul tanıtım serileri kapsamında gezi düzenlenerek okullar hakkında bilgi verilmiştir.

Ock

Temiz okul, temiz çevre anlayışımız ile okulumuz Değerler Eğitimi Kulubü öğretmen ve öğrencilerimiz ve okul psikolojik danışmanlarımız 5, 6, 7 ve 8. sınıfa devam eden bütün öğrencilerimize maddi temzilik ve manevi temizlik konulu seminer düzenlemiştir. Ayrıca temizlik konulu skeç hazırlanarak gösterim yapılmıştır.

Ock

Öğrencilerimiz ile birlikte sosyal bilimler lisesine okul tanıtım serilerimiz kapsamında gezi düzenlenmiştir.

Ock

Okulumuz sınava hazırlık öğrencileri ile Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi, Aydınlıkevler Anadolu Lisesi, Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ümitköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne okul tanıtımı amaçlı gezi düzenlenmiştir.

Ock

Cezeri yeşil teknoloji mesleki ve teknik anadolu lisesi ve Ostim ivedik teknopart mesleki ve teknik anadolu lisesine lgs öğrencilerimiz ile gezi düzenlenmiştir.

Ara

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Ankara kedisine sahip çıkıp tanıtmak için Pursaklar'da bulunan kedi evine gezi düzenlenmiştir.

Ara

Okulumuz rehberlik servisi tarafından tüm 5. sınıflara yönelik "Snellen Göz Tarama Testi" uygulanmıştır. Test sonucunda görmede hafif problem yaşayan öğrencilerimizin sınıf öğretmenleri ile irtibat kurularak sınıf içi oturma düzeni belirlenmiştir. İleri düzey görme sorunu yaşayan öğrencilermizin velilerine bilgilendirme yapılmak suretiyle hastaneye gitmeleri telkininde bulunulmuştur.

Ekm

Cumhuriyet'in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlenen dart turnuvasında ilçe ikincisi olduk. Dart takımımızı çalıştıran beden eğitimi öğretmenimiz Selvi Öcal ve öğrencilerimize emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Ekm

Ankara'nın başkent oluşunun 100. yılını kutladık.