ANKARA / AKYURT - Akyurt TOKİ Ortaokulu

Akyurt TOKİ Ortaokulu

Yeşiltepe Mah. Killiönü TOKİ Küme Evleri No13 Akyurt/ANKARA
Vizyon
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren genç öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp eğitim öğretim hizmetleri hakkında bilgi alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutan, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :TAM GÜN
08.50-15.05
Toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilir.
2 KM
Okulun Sınav Başarı Durumu
2023 LGS sonuçlarına göre 5 öğrencimiz fen lisesi, 2 öğrencimiz sosyal bilimler lisesi, 5 öğrencimiz sınavlı anadolu lisesi, 5 öğrencimiz de sınavlı anadolu imam hatip lisesi kazanmışlardır.
Sportif Etkinlikler
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz kros takımı il ikinciliği ve bölge ikinciliği alarak Türkiye Finalinde koşmaya hak kazanmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Finalinde okulumuzun projesi jüri değerlendirme aşamasına kalmıştır. Ankara geneli ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Küresel Isınma ve Yenilenebilir Enerji" temalı bilgi yarışmasında okulumuz öğrencileri Ankara birinciliği ve Ankara üçüncülüğü almışlardır.